GU10 4 Watt Wi-Fi LED
GU10 4 Watt Wi-Fi LED

Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes kleur + Wifi Box + Remote – Review

Verlichting is een belangrijk onderdeel van Home Domotica. Er zijn vele verschillende soorten LED-spotjes, LED-strips en sfeerlampen. In deze review behandelen we de Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes die zowel wit licht als gekleurd licht kunnen geven en daarnaast behandelen we ook de optionele Wi-Fi box en App.

Inhoud productverpakking

De Milight producten zijn afzonderlijk te koop en iedere webshop kan zelf een pakket samenstellen. In dit geval bestond dit Milight pakket uit:

 • 4x Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes, kleur
 • Milight Wi-Fi box + handleiding
 • Milight remote control + handleiding
 • USB-kabel + voedingstekker

Let op: Voor het gebruik van de afstandsbediening zijn 2 AAA-batterijen vereist, deze worden niet meegeleverd.

De door Applamp.nl geleverde producten zaten netjes in een omdoos verpakt incl. piepschuim om te voorkomen dat de afzonderlijke verpakkingen konden bewegen en de producten daardoor zouden kunnen beschadigen. Bij Applamp.nl zijn overigens nog vele andere soorten Milight lampen en bijvoorbeeld ook LED-strips te bestellen. Kijk voor meer informatie op http://www.applamp.nl.

Installatie LED-spotjes

De installatie van de LED-spotjes is een fluitje van een cent. Je draait de GU10 lampen in het armatuur en plaatst de batterijen in de afstandsbediening. Schakel de stroom van de betreffende lamp uit en doe deze weer aan. Druk nu binnen 3 seconden op 1 van de 4 zone-knoppen op de afstandsbediening en de lampen die zojuist aan zijn gegaan worden aan deze zone gekoppeld. Nu zijn de LED-lampen klaar voor gebruik.

Mogelijkheden LED-lampen

Door de opties op de afstandsbediening en in de App, kan je erg veel verschillende en leuke dingen met de lampen doen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Dimmen / aanpassen van de helderheid
 • Schakelen tussen wit licht en gekleurd licht
 • Keuze uit honderden verschillende kleuren
 • Programma’s, waaronder:
  • Disco
  • Afwisseling in helderheid
  • Langzaam wisselen tussen kleuren
  • Alarm
 • De snelheid van een programma aanpassen

Los van deze GU10 lampen, kan je ook LED-strips achter een TV bevestigen, andere soorten LED-lampen aanschaffen en deze allemaal aan een zone koppelen. Het aanpassen van de kleur is dan niet meer beperkt tot 1 lamp of 3 spotjes die bij elkaar horen, maar je kunt bijvoorbeeld een complete ruimte in één keer van kleur laten veranderen. Ook zijn er mogelijkheden om LED-lampen aan mediaspelers zoals XBMC, Kodi en OpenElec te koppelen, waardoor de kleuren van de lampen zich aanpassen op de kleur van je TV beeld, de beleving van een film wordt daardoor nog beter. Helaas bieden veel software fabrikanten standaard nog geen ondersteuning voor Milight hardware, waar bijvoorbeeld Philips Hue verlichting vaak wel direct ondersteund wordt. Gelukkig is het wel mogelijk om via UDP-commando’s opdrachten naar de lampen te versturen. O.a. de HomeWizard App en Domoticz software bieden hier mogelijkheden voor.

Foto’s

Milight App

Ik heb de Milight App voor Android geïnstalleerd op mijn Nexus 6. Je moet eerst verbinding maken met het WiFi netwerk van de Wi-Fi Box. Daarna ziet de App de Box en kan je deze gebruiken. Het is o.a. mogelijk om meerdere lay-outs voor de afstandsbediening te kiezen. Dit werkt allemaal prima.

Het is ook mogelijk om de Wi-Fi Box aan je eigen WiFI-netwerk te koppelen, zodat je je telefoon niet iedere keer met een ander netwerk hoeft te verbinden.

Positieve punten Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes

Een aantal positieve punten van de Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes zijn:

 • De prijs, onder de 100 Euro heb je 4 lampen, een remote en een Wi-Fi Box en App
 • Veelzijdige afstandsbediening
 • Installatiegemak
 • UDP-ondersteuning, om zelf leuke scripts te kunnen maken en te kunnen koppelen aan bijvoorbeeld sensoren
 • De afstandsbediening werkt goed en simpel

Negatieve punten Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes

Een aantal negatieve punten van de Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes zijn:

 • Het uiterlijk, de lampen zelf zijn wit en saai vormgegeven. In een design huis komen ze hierdoor niet goed uit de verf, maar tov de Philips Hue verlichting is dit dus niet anders.
 • De software ondersteuning in software van derde partijen is minder goed dan van concurrenten zoals bijvoorbeeld Philips Hue

Conclusie

De Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED lampen en afstandsbediening zijn een prima oplossing voor als je op zoek bent naar betaalbare verlichting. Voor ongeveer de helft van de prijs van bijvoorbeeld Philips Hue lampen heb je een soortgelijk product dat prima presteert. Wil je echter standaard ondersteuning vanuit software van derde partijen zoals HomeWizard, dan ben je op het moment van schrijven nog beter af bij de concurrentie, maar daar is de prijs dan ook naar. De combinatie van de GU10 spots en afstandsbediening kan ik iedereen aanraden, dat werkt prima. Wil je de verlichting koppelen aan andere systemen, software, sensoren en dergelijke of met een app bedienen en weet je voldoende van UDP-packets en scripten, dan kan ik je de set ook aanraden. Ben je niet thuis in het scripten, weet je niet wat UDP-packets zijn, heb je geen Domoticz software en wil je de verlichting aansluiten op andere sensoren, scenes en dergelijke, dan is het waarschijnlijk raadzaam om naar alternatieven te kijken.

AppLamp.nl
AppLamp.nl

De 4 Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED lampen, Wi-Fi Box en remote voor deze review zijn door AppLamp.nl beschikbaar gesteld. Je kunt dit pakket al voor 98,99 Euro in de AppLamp.nl webshop bestellen.

Verlichting is een belangrijk onderdeel van Home Domotica. Er zijn vele verschillende soorten LED-spotjes, LED-strips en sfeerlampen. In deze review behandelen we de Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes die zowel wit licht als gekleurd licht kunnen geven en daarnaast behandelen we ook de optionele Wi-Fi box en App. Inhoud productverpakking De Milight producten zijn afzonderlijk te koop en iedere webshop kan zelf een pakket samenstellen. In dit geval bestond dit Milight pakket uit: 4x Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED spotjes, kleur Milight Wi-Fi box + handleiding Milight remote control + handleiding USB-kabel + voedingstekker Let op: Voor het gebruik…

Milight GU10 4 Watt Wi-Fi LED

Prijs - 90%
Kwaliteit lampen - 85%
Kwaliteit App - 40%
Gebruiksgemak - 85%
Installatie remote & lampen - 100%

80%

Leuk pakket, maar de App presteert op dit moment slecht, gelukkig kan dat in de toekomst verholpen worden

User Rating: Be the first one !

Bekijk ook

Philips Hue Beyond

Philips hue Beyond LED-plafondlamp (plafonnière) – Review

De Philips hue Beyond LED-plafondlamp is een plafonnière bestaande uit twee verschillende “lagen” die ieder een …

Philips Hue Lightstrip Plus 2m

Philips Hue Lightstrip Plus 2m – Review

De Philips Hue Lightstrip Plus is de nieuwste versie van de lightstrip uit de Hue lijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *