ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem
ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem

ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem – KlikAanKlikUit – Review

Een huis beschermen met een beveiliging- of alarmsysteem kan erg veel tijd en geld kosten. Met het ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem is dit een stuk eenvoudiger en goedkoper op te lossen. In deze review behandelen we dit draadloze beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit.

Inhoud verpakking

 • ALSIR-2000 Sirene
 • ALKCT-2000 Afstandsbediening (inclusief batterij)
 • ALMDT-2000 Indoor bewegingssensor
 • ALMST-2000 Magnetische deur-/raamsensor
 • Nederlandse gebruikershandleiding
 • Bevestigingsmaterialen

Technische informatie

 • Anti-sabotage bescherming: Ja, op ALMDT-2000 en ALSIR-2000
 • Afmetingen (HxBxD): 6,1 x 28,8 x 24,7 cm
 • Beschermingsklasse ALSIR-2000: IP44
 • Frequentie: Twee-weg communicatie (868 MHz)
 • Toepassingsgebied: Binnen, Buiten
 • Voeding:
  • 4x Alkaline D type 1.5V (niet meegeleverd)
  • 1x 3V CR2477 (meegeleverd)
  • 2x Alkaline AA type 1.5V (niet meegeleverd)
  • 2x Alkaline AAA (niet meegeleverd)
 • Zendbereik: Binnenshuis tot 70 meter en buitenshuis 120 meter (afhankelijk van lokale omstandigheden)

Installatie ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem

Het alarmsysteem bestaat uit een aantal afzonderlijke apparaten en sensoren die onderling verbonden kunnen worden. Er worden een bewegingssensor, een deurcontact sensor en een afstandsbediening meegeleverd om de sirene, die ook lichtsignalen kan geven, te kunnen bedienen en activeren. De sirene is dus het centrale punt binnen dit alarmsysteem.

De installatie van alle apparaten begint daarom bij de sirene. Schroef het oranje gedeelte los van het witte gedeelte. Plaats de 4 x D-batterijen. Open de bewegingssensor en plaats de 2 x AAA-batterijen. Druk nu een aantal seconden op de koppel knop op de sirene, als het lichtsignaal zichtbaar is, druk dan op de Set knop van de bewegingssensor. Nu worden beide apparaten gekoppeld. Voer dezelfde handeling uit voor de bewegingssensor, nadat je de 2 x AA-batterijen hebt geplaatst.

Open de afstandsbediening en plaats de meegeleverde CR2477 batterij. Sluit de afstandsbediening. Activeer weer de koppel optie op de sirene en druk nu 4 seconden lang tegelijk de Aan en Uit knoppen op de afstandsbediening in. Het rode lampje knippert nu en druk nog eenmaal snel op de Aan knop. Nu zijn alle onderdelen aan het alarmsysteem gekoppeld!

ICS-2000
ICS-2000

Wil je het draadloze beveiligingssysteem ook aan het ICS-2000 Octopus control station van KlikAanKlikUit koppelen, dan kan je daarvoor de afzonderlijke Beveiligingssysteem tab in de App gebruiken. Koppel eerst de sirene en daarna de bewegingssensor, deursensor en afstandsbediening. Nu kan je ook via de KlikAanKlikUit App het beveiligingssysteem bedienen en ben je niet langer afhankelijk van de enkele afstandsbediening.

In de KlikAanKlikUit App wordt het alarmsysteem nu ook bij Regels en Scenes zichtbaar. Zo kan je bijvoorbeeld een pushbericht naar een telefoon sturen als het alarm af gaat of als er beweging wordt gedetecteerd. Ook kan je bijvoorbeeld lampen inschakelen of een webcam activeren. Erg handig!

Het alarmsysteem kan in- en uitgeschakeld worden door de Aan of Uit knop op de afstandsbediening 3 seconden ingedrukt te houden. Ook kan je het systeem, nadat het op de ICS-2000 is aangesloten, ook door middel van de KlikAanKlikUit App in- en uitschakelen. Omdat er standaard één afstandsbediening wordt meegeleverd is dat erg handig als je het systeem met meerdere bewoners wilt gebruiken of op afstand de status in wilt kunnen zien.

ALSIR-2000 Achterkant
ALSIR-2000 Achterkant

Om de sensoren en de sirene te bevestigen worden een aantal schroeven en pluggen meegeleverd. De deur-/raamsensor bevestig je direct op een deur of raam met schroeven. De bewegingssensor kan je met een compacte transparante houder bevestigen op bijvoorbeeld een muur of kozijn. De sirene kan met pluggen en schroeven op de muur bevestigd worden.

Als een inbreker een alarmsysteem opmerkt zal hij/zij of vluchten of proberen het systeem onschadelijk te maken. De sirene is uitgevoerd met een druksensor, die tijdens het bevestigen wordt ingedrukt. Als je de sirene van de muur af probeert te halen terwijl deze ingeschakeld is, zal de druksensor geactiveerd worden en wordt het alarmsignaal afgegeven. Een erg adequate oplossing die voorkomt dat inbrekers alsnog hun slag kunnen slaan als zij bijvoorbeeld bij het betreden van het huis een sensor weten te ontwijken en eerst proberen de sirene onschadelijk te maken.

Ik vond de installatie en het gebruik van het systeem erg makkelijk. De handleiding voldoet prima en de ingebruikname van het systeem zal door nagenoeg iedereen probleem kunnen worden uitgevoerd. Het bevestigen van de sensoren en sirene kost meer tijd dan het koppelen van de apparaten.

Afzonderlijke producten

Het ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem bestaat uit een aantal afzonderlijke producten, die ook los verkrijgbaar zijn. Je kunt het alarmsysteem dus zelf uitbreiden of samenstellen. De afzonderlijke producten zijn:

Conclusie

Het ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem is compleet en de afzonderlijke producten zijn mooi vormgegeven. Het geheel is gemakkelijk aan te sluiten en eventueel ook zonder KlikAanKlikUit ICS-2000 te gebruiken. De afstandsbediening is functioneel en past prima aan een sleutelbos. Het alarm is luid en schrikt inbrekers zeker af. Je kunt eventueel nog meer sensoren toevoegen om meerdere deuren of ruimten te beveiligen. Het systeem werkt prima via de KlikAanKlikUit App.

Wat mij betreft een echte aanrader voor in ieder huis als je een simpel alarmsysteem wil installeren, vergeet echter niet naast de AA- en AAA-batterijen die de meeste mensen standaard wel in huis hebben ook 4 grotere D-batterijen aan te schaffen. Wil je een complexer systeem, met meerdere zones of meerdere alarmen, kijk dan toch even verder naar een alternatief.

KlikAanKlikUit
KlikAanKlikUit

Het ALSET-2000 Draadloos beveiligingssysteem voor deze review is ter beschikking gesteld door KlikAanKlikUit.

5 Reacties

 1. Stel dat ik het systeem met de app aan zet en met de afstandsbediening uit zet. De app blijft aangeven dat het systeem aan staat.

  Als ik sensoren toevoeg aan de app, dan vervallen de koppelingen met de andere sensoren.

  Ik heb het control center, sirene, bewegingssensor, 2 deursensors en 2 afstandsbedieningen.

  Het is een kriem om alles werkend te krijgen. Ik ben het een beetje zat.

 2. Ik zie tocb wel 2 nadelen aan dit systeem:
  1. Je kunt geen zones instellen, dus bijvoorbeeld beneden voor als je slaapt en boven en beneden als je weg bent.
  2. Ik zou een buiten en binnen sirene willen, maar je kunt geen losse sirene bijkopen..

  Verder lijkt het prima, zeker in combinatie met de ics-2000.

 3. Ik heb het system met 8 sensoren en het werkt prima als er maar GEEN sensor actief word bij ingeschakeld system want dan
  begint de ellende ,de sirene begint te loeien en laat zich met de app niet meer uitschakelen,activatiefout,schakelt vanzelf weer in en is alleen nog uit te schakelen door de spanning weg te nemen van de ICS 2000.Ik heb vaker gemaild met de Fa.K en K met als antwoord , en in mijn ogen geen echte hulp ,stuur maar op.Ook komt er regelmatig in dit verband time-out. Ik ben ook van mening dat er meer dingen gemakkelijk te verbeteren zijn.b.v.standaard laten zien dat een venster open is

 4. Kun je een ALMDT-2000 ook rechtstreeks op een ics 2000 aanmelden ?

 5. Nico in ‘t Hout

  Nico

  Ik heb een Alset-2000 met raam/deur sensoren waarbij de sirene aan de voorgevel is geïnstalleerd, op zich werkt alles prima, bij het toevoegen van een 2e sirene aan de achtergevel waarbij ook en alle raam/deur sensoren zijn aangemeld op de achtergevel sirene kun je met de afstandsbediening beide sirenes aan en/of uitzetten, echter ziet de app slechts 1 asset-2000 alarm systeem. zodat bij het aan en/of uitzetten van het alarmsysteem slechts één sirene wordt uitgezet?
  Vraag is, hoe kun jet 2 sirenes koppelen als één alarmsysteem waarbij alles in de app in één keer uit en/of aangezet kan worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *