Nest Protect Duo Set
Nest Protect Duo Set

Nest Protect v2 rookmelder (Wired) – Review

De Nest Protect is een slimme rookmelder van het door Google overgenomen bedrijf Nest. Nest is verder o.a. bekend van de slimme Nest Thermostaat.

In deze review behandelen we de Nest Protect rookmelder, versie 2, met 230v aansluiting. Andere varianten zijn versie 1 (iets minder goede detectie) en de versie 2 variant die werkt op batterijen in plaats van een gewone “wired” stroom aansluiting.

De Nest Protect rookmelder is bij bijvoorbeeld CoolBlue te bestellen in een enkel, duo en triple verpakking. Hoe meer apparaten je koopt, des te meer voordeel je krijgt. In dit geval wilde ik twee oude rookmelders vervangen door de Nest Protect. 1 boven op de overloop bij de badkamer en 1 beneden in de gang. De rookmelder boven gaf nog weleens foute meldingen in verband met stoom van de douche en het bad bij de overloop waar de badkamer aan grenst. De Nest Protect detecteert stoom en geeft geen rookmelding, een perfecte kandidaat voor deze vervanging dus.

De bestelling van CoolBlue werd netjes de volgende dag geleverd. De twee Nest Protect rookmelders zaten ieder los verpakt, er is dus geen aparte duo of triple verpakking.

Nest Protect Duo Set
Nest Protect Duo Set

De verpakking is erg compact en wat lastig open te maken. In de doos zit het volgende:

  1. Nest Protect V2 wired rookmelder
  2. Bevestigingsring voor aan het plafond of de muur
  3. Kabels en schoentjes om eventueel een afsplitsing van de stroomkabel te maken
  4. Een kant en klare stroomkabel
  5. Handleidingen

Instellen Nest Protect Versie 2

Nest Protect QR
Nest Protect QR

Voordat je de Nest Protect ophangt moet je deze instellen. Installeer eerst de Nest Protect App en maak een account aan, dit gaat erg snel en gemakkelijk. Op de onderkant van de Protect is een QR-code opgenomen, die je nadat je de Nest Protect App hebt geïnstalleerd kunt scannen. Tijdens het proces praat de Nest Protect eerst in het Frans, daarna direct in het Nederlands tegen je en begeleid je door de stappen. Door het indrukken van de ring in het midden, met de LED-ring eromheen, maak je bepaalde keuzes. Zo zal de Nest Protect zichzelf testen en kan je opties bevestigen, erg handig! De LED-ring heeft een aantal kleuropties, rood bij problemen, oranje bij meldingen of tests en groen als alles in orde is. Nadat je via de App je WiFi-login hebt opgegeven kan de Nest Protect zichzelf updaten en registreren. Je geeft aan of deze in de gang, keuken, overloop, slaapkamer, zolder of andere standaard locatie hangt, of je geeft zelf een afwijkende locatie op. Na het doorlopen van het proces kan je aangeven of je nog meerdere Protects wil toevoegen. In mijn geval heb ik dus 1 extra apparaat toegevoegd. De WiFi-instellingen neemt het tweede apparaat automatisch over van het eerste apparaat. Na het doorlopen van de tests en aangeven van de locatie, zijn de Nest Protects gekoppeld en kunnen ze worden opgehangen.

Ophangen en aansluiten Nest Protect Versie 2

Omdat ik bestaande rookmelders heb vervangen, was het niet nodig om een gat in het plafond te maken of gaten voor de pluggen te maken en stroomaansluitingen te regelen. Ik kon de bestaande schroeven op de nieuwe bevestigingsring gebruiken. Ik heb de stroomgroep uitgeschakeld. Het aansluiten van het stroomkabeltje was erg simpel, ik heb de vorige kabel verwijderd en de nieuwe gebruikt. Nadat de stroomkabel in de Nest Protect is gedrukt kon ik deze met een draaibeweging op de bevestigingsring duwen. Dit is een erg simpele manier van bevestigen, bij mijn vorige rookmelders stonden schroevendraaiers en kleine bevestigingspinnen mij in de weg om binnen enkele seconden klaar te zijn.

Na het ophangen van de Nest Protect heb ik de stroomgroep weer ingeschakeld en op de middelste knop gedrukt. Alles werkt en de Nest Protect geeft netjes aan dat er een stroomstoring is geweest, dat klopt 🙂

Het ophangen van de 2e Nest Protect ging net zo simpel en nadat ze elkaar weer hebben gevonden en een complete test hebben gedaan, is ons huis weer voorzien van twee goed werkende slimme rookmelders!

[bol_product_links block_id=”bol_58c0657d40502_selected-products” products=”9200000048707980,9200000048707984,9200000065835895,9200000065835897″ name=”Nest Protect Review” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”610″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Nest Protect Pathlight
Nest Protect Pathlight

Pathlight

De LED-ring van de Nest Protect slimme rookmelder wordt even groen gekleurd als het omgevingslicht uit wordt gedaan. Als je daarna in de buurt van de Nest Protect komt, en het is nog donker, dan zal (indien geactiveerd) de Pathlight optie inschakelen. De LED-ring geeft dan een redelijk fel wit licht, waardoor je het licht in de gang of op de overloop bijvoorbeeld niet meer aan hoeft te doen. Het witte licht is niet voldoende om de volledige ruimte uitgebreid te verlichten, maar als je ’s nachts naar de WC moet, of als je niet wilt struikelen over een stofzuiger in het donker, dan is het voldoende. Een erg handige optie die alleen op de niet-batterij versie van de Nest Protect rookmelder zit.

 

 

De Nest Protect is een slimme rookmelder van het door Google overgenomen bedrijf Nest. Nest is verder o.a. bekend van de slimme Nest Thermostaat. In deze review behandelen we de Nest Protect rookmelder, versie 2, met 230v aansluiting. Andere varianten zijn versie 1 (iets minder goede detectie) en de versie 2 variant die werkt op batterijen in plaats van een gewone "wired" stroom aansluiting. De Nest Protect rookmelder is bij bijvoorbeeld CoolBlue te bestellen in een enkel, duo en triple verpakking. Hoe meer apparaten je koopt, des te meer voordeel je krijgt. In dit geval wilde ik twee oude rookmelders vervangen door…

Nest Protect V2 slimme rookmelder

Installatie
Vormgeving
Prijs
App

Aanrader!

De 2e versie van de Nest Protect is een echter aanrader. De LED-ring en app zijn echt van toegevoegde waarde.

User Rating: Be the first one !

Bekijk ook

Nest Thermostaat

Nest Thermostaat

De Nest Thermostaat is een zelf lerende thermostaat die op basis van leefritmes en aanwezigheid leert en …

Nest Protect

Nest Protect rookmelder

De Nest Protect is een slimme rookmelder van het door Google overgenomen bedrijf Nest. Nest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *