Smartwares rookmelder
Smartwares rookmelder

Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder – Review

De Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder is een kleine rookmelder die je standalone kunt gebruiken of met je HomeWizard of andere 868Mhz control station kunt verbinden. In deze review behandelen we deze handige rookmelder.

Inhoud verpakking

In de kleine verpakking zitten de volgende items:

  • Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder
  • Bevestigingsmaterialen: Schroeven en pluggen (deze had ik echter niet nodig ivm de meegeleverde handige Smartwares / 3M magneetstickers, zie de toelichting hieronder)
  • Handleiding in meerdere talen
  • Toelichting over de uiterste gebruiksdatum van de meegeleverde batterij (in mijn geval nog 11 jaar)

Los van de rookmelder leverde HomeWizard.nl een aanvullend product mee, een Smartwares magneetbevestiging. Hierdoor worden schroeven, pluggen en boren overbodig, erg handig!

Installatie van de rookmelder

De Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder is standalone te gebruiken, de installatie bestaat dan uit een enkele stap: Het verwijderen van het stukje plastic waardoor de batterij in gebruik wordt genomen. In deze stand ben je afhankelijk van het geluidssignaal, dat overigens erg luid is, precies wat je van een rookmelder mag verwachten!

Wil je de Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder koppelen aan bijvoorbeeld een HomeWizard, dan klik je in de HomeWizard App op het toevoegen van een apparaat. Selecteer de optie Rookmelder, selecteer de Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder en klik op Koppelen. Verwijder het stukje plastic waardoor de batterij wordt ingeschakeld. De rookmelder wordt nu automatisch gekoppeld en in gebruik genomen.

Als je de Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder bij HomeWizard.nl bestelt dan wordt er een magnetische bevestiging meegeleverd. Je bevestigt 1 van de twee magnetische stickers op het plafond en de ander op de rookmelder. Daarna kan je de rookmelder zonder het gebruik van schroeven, pluggen of boren op de gewenste plek ophangen, erg handig!

De installatie ging snel en simpel, precies wat je ervan verwacht!

In de HomeWizard App wordt de rookmelder zichtbaar bovenin het startscherm. De rookmelder geeft ook de status van de batterij aan, zodat je zeker weet dat hij nog optimaal functioneert. Daarnaast kan je er regels voor aanmaken, zoals een SMS melding of pushbericht.

Conclusie

De Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder is erg gemakkelijk te bevestigen aan het plafond. Het toevoegen aan bijvoorbeeld de HomeWizard App is een fluitje van een cent. Het testen van de rookmelder is ook erg simpel: druk op de bovenkant en er volgt een luid geluidssignaal. Het enige minpunt kan eventueel zijn dat het alleen een rookmelder betreft, koolmonoxide wordt niet gemeten, maar mocht je dat erg belangrijk vinden (bijvoorbeeld ivm montage bij een HR-ketel) dan zijn daarvoor andere producten beschikbaar.

Wat mij betreft een erg mooi product dat precies doet waarvoor het bedoeld is en erg makkelijk in het gebruik is!

HomeWizard
HomeWizard

De Smartwares 868Mhz Connected Rookmelder is onder andere verkrijgbaar bij HomeWizard.nl: http://www.homewizard.nl/smartwares-868mhz-connected-rookmelder.html voor 49,95 Euro.

Bekijk ook

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation – Review

Een weerstation bestaat uit meerdere onderdelen zoals een regenmeter, windmeter, display en thermo- & hygrometer …

Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A

Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A – Review

Magneetschakelaars worden gebruikt om het openen en sluiten van bijvoorbeeld ramen en deuren te registreren. …

2 Reacties

  1. Hoe kan ik de rookmelder koppelen aan de ICS-2000?

    • Je kunt hem koppelen aan de HomeWizard, of je hem ook aan de KlikAanKlikUit ICS-2000 kunt koppelen weet ik niet, dat denk ik niet. Je kunt het best KlikAanKlikUit/Trust hier even over benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *