Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A
Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A

Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A – Review

Bewegingsmelders zijn erg geschikt voor het beveiligen van ruimtes of het constateren in welke kamers of ruimtes activiteit is. In deze review behandelen we de draadloze bewegingsmelder van Smartwares, de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A.

Inhoud productverpakking

In de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A verpakking zitten:

  • Smartwares bewegingsmelder
  • Handleiding
  • Pluggen en schroeven voor de bevestiging
  • Batterijen

Specificaties

  • Batterij: 3VDC 2xAAA (incl.)
  • Frequentie: 433.92MHz
  • Bereik: tot 30 meter, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse
  • Compatibel met: Smartwares en HomeWizard; met HomeWizard is het mogelijk om, vanaf elke plek ter wereld, de aangesloten lampen of apparaten op afstand te bedienen via Internet of via je smartphone.

Installatie

De installatie van de Smartwares bewegingsmelder is erg simpel. Je bevestigt de houder op de gewenste positie door middel van de pluggen en schroeven. De bewegingsmelder zelf stel je in op de lichtgevoeligheid (Hoog, middel, laag), gevoeligheid (1M, 3M, 6M) en hoe lang de melder actief blijft na het constateren van beweging  (5 seconden, 1 minuut, 5 minuten of 10 minuten).

Gebruik nu een HomeWizard of RFXCOM om de bewegingsmelder toe te voegen. Door de Set/Del knop om te zetten wordt de Smartwares bewegingsmelder toegevoegd aan de gewenste transceiver en is de installatie gereed. Nu kan je door middel van de software zoals de HomeWizard App of Domoticz taken aanmaken die moeten worden uitgevoerd als er beweging wordt geconstateerd.

Gebruikerservaring

Ik heb de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A nu een week in gebruik en ben erg tevreden. De installatie ging erg gemakkelijk en ik gebruik de sensor via zowel HomeWizard als Domoticz icm RFXCOM op een Raspberry Pi 2. In totaal heb ik 3 bewegingsmelders in mijn huis gemonteerd en alle drie werken ze naar behoren.

Een eventuele verbetering zou kunnen zijn dat de melder soms niet helemaal goed vastklikt in het frame dat je voor de bevestiging op de muur gebruikt.  Het lijkt erop of de dikte van de bijgeleverde batterijen of iets in het ontwerp een millimeter afwijkt en er daardoor geen 100% “klik” is, maar de melder blijft wel goed in het frame zitten. In 2 gevallen bleek dat de melder niets deed na de bevestiging, omdat deze niet helemaal goed vastklikte, maakte de batterij geen contact meer. Let dus bij de bevestiging even goed op en test direct daarna of je een signaal ontvangt. Al met al een overkomelijk probleem dat alleen bij de installatie speelt.

Wat mij betreft een aanrader!

Bewegingsmelder kopen

Je kunt de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A voor 19,95 Euro kopen via bijvoorbeeld de website van HomeWizard: http://www.homewizard.nl/smartwares-bewegingsmelder-sh5-tso-a.html.

 

Bewegingsmelders zijn erg geschikt voor het beveiligen van ruimtes of het constateren in welke kamers of ruimtes activiteit is. In deze review behandelen we de draadloze bewegingsmelder van Smartwares, de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A. Inhoud productverpakking In de Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A verpakking zitten: Specificaties Installatie De installatie van de Smartwares bewegingsmelder is erg simpel. Je bevestigt de houder op de gewenste positie door middel van de pluggen en schroeven. De bewegingsmelder zelf stel je in op de lichtgevoeligheid (Hoog, middel, laag), gevoeligheid (1M, 3M, 6M) en hoe lang de melder actief blijft na het constateren van beweging  (5 seconden, 1 minuut, 5 minuten of 10…

Smartwares bewegingsmelder SH5-TSO-A

Prijs - 90%
Installatiegemak - 85%
Kwaliteit - 65%

80%

User Rating: Be the first one !

Bekijk ook

Smartwares 868Mhz Watermelder SH8-WD-TR

Smartwares 868Mhz Watermelder SH8-WD-TR – Review

Lekkage bij bijvoorbeeld een wasmachine of vaatwasser komt helaas regelmatig voor. Meestal kom je hier …

Smartwares SH5-RFD-A Fitting met dimfunctie

Smartwares E27 fitting SH5-RFD-A met dimfunctie – Review

De Smartwares SH5-RFD-A fitting is geschikt voor (dimbare) lampen met E27 fitting. In deze review behandelen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *