Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A
Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A

Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A – Review

Magneetschakelaars worden gebruikt om het openen en sluiten van bijvoorbeeld ramen en deuren te registreren. In deze review behandelen we de Smartwares SH5-TSM-A magneetschakelaar.

Inhoud productverpakking

In de Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A verpakking zitten:

  • Smartwares magneetschakelaar, twee losse delen
  • Handleiding
  • Pluggen en schroeven voor de bevestiging
  • Batterijen

Specificaties

  • Batterij: 3VDC 2xAAA (incl.)
  • Frequentie: 433.92MHz
  • Bereik: tot 30 meter, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse
  • Compatibel met: Smartwares en HomeWizard; met HomeWizard is het mogelijk om, vanaf elke plek ter wereld, de aangesloten lampen of apparaten op afstand te bedienen via Internet of via je smartphone.

Installatie

De installatie van de Smartwares magneetschakelaar is erg simpel. De schakelaar bestaat uit twee delen, een kleiner deel voor op de deur of het raam zelf, het grotere deel voor de bevestiging op de kozijnen. Bij de magneetschakelaar worden pluggen en schroeven meegeleverd. Omdat ik zelf de werking eerst wilde testen, voordat ik gaten in de deur en het kozijn zou boren, heb ik dubbelzijdig tape gebruikt. Inmiddels zijn beide delen nog niet van de plaats gekomen en werkt de schakelaar naar behoren ondanks dat er een aantal millimeter verschil in diepte zit tussen de deur en het kozijn.

Na het bevestigen kan je de schakelaar aanmelden op de transceiver. Gebruik nu een HomeWizard of RFXCOM om de magneetschakelaar toe te voegen. Door de deur even open te doen wordt de Smartwares magneetschakelaar toegevoegd aan de gewenste transceiver en is de installatie gereed. Nu kan je door middel van de software zoals de HomeWizard App of Domoticz taken aanmaken die moeten worden uitgevoerd als het openen of sluiten van een deur of raam wordt geconstateerd.

Gebruikerservaring

Ik heb de Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A nu een week in gebruik en ben erg tevreden. De installatie ging erg gemakkelijk en ik gebruik de sensor via zowel HomeWizard als Domoticz icm RFXCOM op een Raspberry Pi 2. Een nadeel is wel dat als je een deur hebt die niet naast het kozijn dichtvalt, maar er deels op, dat de schakelaar niet te gebruiken is. Beide delen moeten echt tegen elkaar vallen, helaas niet geschikt voor iedere deur dus. Voor de meeste ramen zal dit een minder probleem zijn, maar wel iets om rekening mee te houden. Helaas is er geen variant beschikbaar waarbij je de 2 delen haaks op elkaar kunt zetten.

Magneetschakelaar kopen

Je kunt de Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A voor 10,95 Euro kopen via bijvoorbeeld de website van HomeWizard: http://www.homewizard.nl/smartwares-magneetschakelaar-sh5-tsm-a.html.

 

Magneetschakelaars worden gebruikt om het openen en sluiten van bijvoorbeeld ramen en deuren te registreren. In deze review behandelen we de Smartwares SH5-TSM-A magneetschakelaar. Inhoud productverpakking In de Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A verpakking zitten: Specificaties Installatie De installatie van de Smartwares magneetschakelaar is erg simpel. De schakelaar bestaat uit twee delen, een kleiner deel voor op de deur of het raam zelf, het grotere deel voor de bevestiging op de kozijnen. Bij de magneetschakelaar worden pluggen en schroeven meegeleverd. Omdat ik zelf de werking eerst wilde testen, voordat ik gaten in de deur en het kozijn zou boren, heb ik dubbelzijdig tape gebruikt. Inmiddels zijn…

Smartwares magneetschakelaar SH5-TSM-A

Prijs - 90%
Installatiegemak - 85%
Kwaliteit - 80%

85%

Een aanrader!

User Rating: 5 ( 1 votes)

Bekijk ook

Smartwares SH5-RFD-A Fitting met dimfunctie

Smartwares E27 fitting SH5-RFD-A met dimfunctie – Review

De Smartwares SH5-RFD-A fitting is geschikt voor (dimbare) lampen met E27 fitting. In deze review behandelen …

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation – Review

Een weerstation bestaat uit meerdere onderdelen zoals een regenmeter, windmeter, display en thermo- & hygrometer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *