Google Beacons
Google Beacons

Google voegt IoT beacon ondersteuning toe aan Chrome voor Android

Google heeft in het beta channel van Chrome voor Android ondersteuning toegevoegd voor IoT beacons. Deze zogenaamde beacons zijn items die door middel van Bluetooth kunnen communiceren met een Android telefoon waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd. Google heeft een open source protocol ontwikkeld genaamd Eddystone om dit mogelijk te maken. Door middel van het Eddystone-protocol kunnen de IoT-beacons URL’s en coördinaten delen met de telefoon, waardoor deze plaatselijke informatie kan ontvangen en ophalen.

Op het moment dat je in de buurt van een beacon bent, zal je telefoon een melding weergeven. Je kunt op dat moment bijvoorbeeld naar een bepaalde website gaan, of functionaliteiten in bepaalde Apps, zoals Google Maps, gebruiken.

Om compatibiliteit te behouden, is het aan te raden niet met aparte Apps te werken, maar gewoon een URL te serveren, waardoor iedereen toegang tot de aangeboden content heeft.

In versie 49 van Chrome voor Android zal de betreffende functionaliteit voor iedereen beschikbaar zijn. Voor iOS op de iPhone en iPad zal ondersteuning ook spoedig volgen.

Voorbeeld:

Google Chrome Beacons
Google Chrome Beacons

Bekijk ook

Internet of Things

Internet of Things event – 6 april 2016 Utrecht

Op 6 april 2016 vindt in Utrecht wederom het Internet of Things evenement plaats. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *