LoRa - Long Range Low Power
LoRa - Long Range Low Power

LoRa – Draadloos Internet of Things

LoRa, Long Range Low Power, is de naam voor een draadloze techniek waarmee je over grote afstanden data kunt versturen met relatief lage bandbreedte en een laag stroomverbruik. Het voordeel van LoRa is dat je volledig vrij bent om je eigen netwerk op te zetten, er wordt gebruik gemaakt van een vrije frequentie. Hierdoor zit je niet per definitie aan een bepaalde en betaalde provider vast en is het zelfs mogelijk in gebieden zonder dekking je eigen LoRa-antenne(s) neer te zetten. Zo kan je samen met anderen een volledig dekkend netwerk inrichten.

LoRa is helaas niet geschikt voor het versturen van bijvoorbeeld grote bestanden of streaming video, maar het is wel ideaal voor erg veel andere toepassingen. Denk hierbij aan communicatie met ondergrondse containers, lantaarnpalen en andere toepassingen die kleine stukjes data versturen. LoRa is erg in opkomst en een concurrent van bijvoorbeeld Sigfox.

Op dit moment is KPN bezig met de uitrol van LoRa, maar in bijvoorbeeld Amsterdam is al een volledig operationeel en dekkend publiek netwerk opgezet door The Things Network.

Voor meer informatie: https://www.lora-alliance.org

Bekijk ook

Sigfox

Sigfox – Draadloze communicatie

Sigfox is is een draadloze en energiezuinige communicatietechniek die grote afstanden kan overbruggen. Wat betreft …

Internet of Things

Internet of Things event – 6 april 2016 Utrecht

Op 6 april 2016 vindt in Utrecht wederom het Internet of Things evenement plaats. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *