Tibber - Dynamische tarieven
Tibber - Dynamische tarieven

Tibber – Dynamische tarieven & Tibber Pulse P1-meter

Tibber is een energieleverancier die werkt met dynamische tarieven en daarnaast integraties heeft met verschillende producten om hier extra voordeel uit te behalen.

Veel mensen hebben een vast of variabel energiecontract. De prijzen van stroom en gas worden regelmatig bijgesteld en traditionele energieleveranciers kopen vooraf voor alle klanten stroom en gas in. Hierbij wordt rekening gehouden met prijsfluctuaties, waarvoor de klant/gebruiker de prijs betaald. Valt het tegen, dan maakt de energieleverancier alsnog winst, valt het mee, dan maakt de energieleverancier veel meer winst. Dit alles ten koste van de klant, jij dus. Dynamische energieleveranciers werken anders. Zij bieden stroom en/of gas aan tegen de marktprijs die op dat moment van toepassing is. Hiervoor wordt vaak de EPEX Day-Ahead energiemarkt gebruikt voor stroom en TTF Day-Ahead voor gas. Bovenop de inkoopprijzen komen dan nog een aantal toeslagen en belastingen, daarnaast zijn de vaste leveringstarieven van toepassing voor de netbeheerders. Dynamische aanbieders verdienen doorgaans niet aan de energietarieven, maar rekenen daarvoor een maandbedrag van bijv. 4-10 Euro.

Tibber PulseTibber biedt geen gas aan, maar alleen stroom. Als klant moet je een P1 meter kopen genaamd Tibber Pulse die afhankelijk van de situatie 49 Euro kost, of 99 Euro als je wel je verbruik inzichtelijk wil hebben, maar geen klant bent.

Tibber biedt een App aan waarmee je realtime inzicht krijgt in je stroomverbruik. Daarnaast kan je “Apps” toevoegen, denk hierbij aan het koppelen van je SolarEdge zonnepanelen, je Tesla of andere EV, je laadpaal, etc. Al deze Apps kunnen samen communiceren, waardoor je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de eigen lokale opwek of de laagste tarieven. Laad bijvoorbeeld je auto op wanneer het tarief 15 cent is ipv 32 cent, of wanneer je in heel zeldzame gevallen zelfs een negatieve stroomprijs ziet langskomen door een groot overschot aan zon- & windenergie. Door al deze variabelen te combineren kan je heel erg veel geld besparen.

Concurrenten van Tibber zijn o.a. Zonneplan, ANWB & Frank Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *