Innovatieve gadgets voor de auto

Handige gadgets voor in je auto, wie houdt er niet van? Er is de afgelopen jaren zoveel op de markt gekomen, dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Hier vind je een overzicht van gadgets die echt iets toevoegen aan je leven en auto. Wat dacht je van Tile? Dankzij deze handige gadget raak je nooit meer je autosleutels kwijt – of vind je deze in elk geval terug. Wat voor gadgets zijn er nog meer, en hoe verzeker je deze in de auto?

Startkabels met batterij

Startkabels, veel mensen hebben ze ergens in de kofferbak liggen. Handig om bij je te hebben als je opeens met een lege accu op een parkeerplaats staat. Het nadeel van startkabels is dat er wel een andere automobilist moet zijn die je kan helpen. Om je auto weer aan de praat te krijgen heb je een auto nodig die het nog wel doet. Soms zorgen startkabels ook voor ingewikkelde situaties. Je kunt startkabels voor een benzineauto niet gebruiken voor het starten van een diesel. Let je niet goed op, dan kan er snel een gevaarlijke situatie ontstaan. Niet ideaal dus. Gelukkig is er een fantastische oplossing. Startkabels met batterij. Dankzij deze uitvinding ben je niet meer afhankelijk van andere automobilisten. Ook weet je zeker dat je nooit de verkeerde startkabels gebruikt. Je sluit deze aan en kunt binnen no-time je reis vervolgen. Voor minder dan € 100,- koop je de Jumpstarter 900A.

Geprojecteerde navigatie

Steeds meer automobilisten gebruiken hun smartphone om te navigeren. Je telefoon moet constant zichtbaar zijn. Hangt deze in een smartphonehouder? Dan heb je vaak een blinde vlek in je blikveld door je telefoon. De oplossing om veilig te navigeren met je smartphone is een HUD-display. Dit is een doorzichtig scherm dat je op het raam kunt bevestigen. Je legt je smartphone in de standaard op het dashboard en je route wordt geprojecteerd op de HUD-display. Zo kun je altijd de volledige weg zien en veilig navigeren met je smartphone.

Extra paar ogen met Mobileye

Mobileye is een bedrijf dat software ontwikkelt waarmee automobilisten veiliger kunnen rijden. De systemen bestaan uit een camera op je voorruit, een alarmkastje en een display voor de waarschuwingen. De super geavanceerde camera kan afstanden tussen auto’s inschatten. Daarnaast waarschuwt het systeem ook voor fietsers en voetgangers. Je krijgt als automobilist waarschuwingen als iemand te dichtbij komt. Tevens kunnen meldingen worden gegeven als je te hard rijdt, te dicht bij een tegenligger komt of je door omstandigheden extra moet opletten. De Mobileye-gadget is de gadget die iedere gadgetfanaat en autoliefhebber moet hebben. Je autoritten worden veiliger en de kans op ongelukken wordt significant kleiner.

Dure spullen in de auto

Met al die mooie nieuwe gadgets in je auto wil je wel goed verzekerd zijn. Wil je er zeker van zijn dat bij schade je gadgets vervangen worden? Dan zul je hier waarschijnlijk een aparte verzekering voor moeten afsluiten. Zijn de gadgets ingebouwd, dan is het soms een ander verhaal. De allrisk en de WA + beperkt casco bieden namelijk soms dekking voor accessoires tot een bepaald bedrag. Of dit zo is, kun je controleren in de voorwaarden van de verzekering. De WA-verzekering dekt schade aan of diefstal van accessoires nooit. Hiermee is namelijk alleen schade aan anderen vergoed.

Bekijk ook

ECO Pump Vloerverwarming

ECO Pump Switch HY-02 Vloerverwarming Pompschakelaar – Bespaar stroom met je vloerverwarming

Vloerverwarming is erg comfortabel, maar wat veel mensen zich niet beseffen is dat de pomp …

Google Assistant

Homey en Google Home – Duizenden apparaten bedienbaar met Google’s spraak assistent via smarthomeplatform Homey

Homey, het smarthomeplatform van het Nederlandse bedrijf Athom, heeft een integratie met Google Assistant, de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *