Axis Gear
Axis Gear

AXIS Gear: Open en sluit automatisch rolgordijnen en vouwgordijnen

Axis Gear werking
Axis Gear werking

Fabrikant AXIS heeft de Gear aangekondigd, een handige gadget om rolgordijnen en vouwgordijnen automatisch te kunnen openen en sluiten.

De AXIS Gear werkt via Zigbee, Z-Wave en SmartThings. Het motortje kan dus waarschijnlijk spoedig ook door andere Apps en apparatuur dan die van AXIS zelf worden aangestuurd. Via de App is het mogelijk om bepaalde standen, schema’s en scenes in te stellen. Hierdoor is het niet langer nodig om handmatig gordijnen te openen in de ochtend. Ook kan je ze ’s avonds als het donker wordt automatisch laten sluiten.

De combinatie met een schemersensor of een App die lokaal de zonsopkomst en zonsondergang kan bepalen is natuurlijk ideaal. Samen met lampen die automatisch aan- en uitgaan gaan we zo een aardig eind richting een volledig geautomatiseerd huis!

Het mooi vormgegeven product om vouw- en rolgordijnen automatisch te kunnen bedienen is helaas nog niet verkrijgbaar, maar een pre-order plaatsen kan al wel. De prijs is op dit moment 159 Dollar, wat de prijs in Nederland zal worden is nog onbekend.

AXIS Gear demo

Kijk voor meer informatie op http://get.helloaxis.com/home/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *