HomeWizard EnergyLink
HomeWizard EnergyLink

HomeWizard EnergyLink – Review

HomeWizard EnergyLink is een klein apparaatje waarmee je het energieverbruik via een slimme meter kunt meten. Ook is de HomeWizard EnergyLink geschikt om bijvoorbeeld de teruglevering via zonnepanelen inzichtelijk te maken. Om de EnergyLink te kunnen gebruiken is ook een basisstation nodig, de HomeWizard. In deze review behandelen we de installatie en werking van de HomeWizard EnergyLink.

HomeWizard EnergyLink – Inhoud van de doos

EnergyLink inhoud doos
EnergyLink inhoud doos

Na de HomeWizard EnergyLink via de webshop van HomeWizard te hebben besteld, kreeg ik deze de volgende dag netjes op tijd binnen, verpakt in een omdoos. In de verpakking zitten de volgende onderdelen:

  1. HomeWizard EnergyLink
  2. USB-voedingsadapter
  3. RJ11 kabel voor aansluiting op de P1 poort van de slimme meter
  4. 2 S-poort adapters
  5. Handleiding

Let op: Voordat je met de EnergyLink aan de slag kunt, heb je ook de HomeWizard zelf nodig en een slimme meter is vereist.

Installatie HomeWizard EnergyLink

De installatie van de HomeWizard EnergyLink is erg simpel. In de HomeWizard App voeg je via het menu een nieuw apparaat toe, kies voor de categorie Energie en selecteer de EnergyLink. Er wordt via de App aangegeven dat je de adapter in het stopcontact moet doen en binnen een seconde is het apparaat gevonden en kan je deze definitief toevoegen.

De volgende stap is het koppelen van de slimme meter met de EnergyLink, dit is ook wederom erg simpel, je sluit de meegeleverde “telefoonkabel” aan op de P1 poort van de slimme meter en op de P1 poort van de EnergyLink, binnen enkele seconden pakt de App dit op en zie je je actuele stroomverbruik, erg handig!

Als je zonnepanelen hebt kan je deze via de 2 vrije ‘S’ poorten aansluiten en op die manier de teruglevering meten. Andere manieren om stroom op te wekken bestaan natuurlijk ook, mits ze op de S-poort aangesloten kunnen worden, kan dit ook worden gemeten. Om externe producten aan te sluiten is een aanvullende kWh Meter benodigd.

De EnergyLink stuurt draadloos, via 868Mhz, zijn gegevens naar de HomeWizard, er is dus geen sprake van extra kabels.

Inzicht in gegevens

Als de EnergyLink geïnstalleerd is, kan je je energieverbruik gaan monitoren. Ik ben zelf gewend dit ook al via onder andere de Nuon-App en Anna-App te doen, maar deze Apps geven je meer inzicht in historische gegevens dan je actuele verbruik. Op basis van je actuele verbruik kan je veel beter bijsturen en monitoren. Je ziet namelijk direct het gevolg van het aan- of uitzetten van de TV, of een aantal lampen. Het besparen van stroom wordt op deze manier echt een sport (maar draaf er niet te ver in door! :)).

De HomeWizard app geeft je inzicht in je actuele stroomverbruik, gasverbruik en teruglevering van energie. Daarnaast kan je de meterstanden inzien en grafieken van de afgelopen dag, week, maand en jaar bekijken. Ook kan je deze grafieken via een handige deel-optie met sociale media delen. De App werkt handig en overzichtelijk.

Een aantal screenshots van de Android App, er is uiteraard ook een iOS-versie beschikbaar. Klik op een screenshot om deze te vergroten:

 

EnergyLink kopen

HomeWizard
HomeWizard

Je kunt de HomeWizard EnergyLink voor 129,95 Euro kopen op http://www.homewizard.nl/homewizard-energylink-81.html, er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

HomeWizard biedt naast de EnergyLink nog veel meer producten aan. Kijk daarvoor op www.homewizard.nl.

HomeWizard EnergyLink is een klein apparaatje waarmee je het energieverbruik via een slimme meter kunt meten. Ook is de HomeWizard EnergyLink geschikt om bijvoorbeeld de teruglevering via zonnepanelen inzichtelijk te maken. Om de EnergyLink te kunnen gebruiken is ook een basisstation nodig, de HomeWizard. In deze review behandelen we de installatie en werking van de HomeWizard EnergyLink. HomeWizard EnergyLink - Inhoud van de doos Na de HomeWizard EnergyLink via de webshop van HomeWizard te hebben besteld, kreeg ik deze de volgende dag netjes op tijd binnen, verpakt in een omdoos. In de verpakking zitten de volgende onderdelen: HomeWizard EnergyLink USB-voedingsadapter RJ11 kabel…

HomeWizard EnergyLink

Kwaliteit - 90%
Installatie - 100%
Prijs - 65%
App - 95%

88%

De HomeWizard EnergyLink is een echte aanrader!

User Rating: Be the first one !

Bekijk ook

Smartwares 868Mhz Watermelder SH8-WD-TR

Smartwares 868Mhz Watermelder SH8-WD-TR – Review

Lekkage bij bijvoorbeeld een wasmachine of vaatwasser komt helaas regelmatig voor. Meestal kom je hier …

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation – Review

Een weerstation bestaat uit meerdere onderdelen zoals een regenmeter, windmeter, display en thermo- & hygrometer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *