Homey
Homey

Homey doorslaand succes in de winkels – Persbericht

Enschede, 28 November 2016 – De Nederlandse winkellancering van Homey is een doorslaand succes. Dat maakt Athom, het bedrijf achter Homey, vandaag bekend. Stefan Witkamp en Emile Nijssen, de oprichters van het bedrijf, verklaren dat er in de eerste week al honderden Homey’s over de toonbank zijn gegaan: “Meerdere winkels en webshops waren op de eerste dag al uitverkocht.”

Alles in huis verbonden

Homey verbindt alle (draadloze) apparaten in huis, en voegt deze samen in 1 systeem. Hierdoor zijn deze makkelijk te bedienen via telefoon en zelfs je stem, en kunnen ze met elkaar verbonden worden. Homey combineert 8 draadloze technologieën en kan hierdoor bijna alle draadloze apparaten bedienen. Met behulp van Flows kunnen daarmee eenvoudig scenario’s worden gemaakt.

Homey bedient onder andere TVs, slimme thermostaten, slimme lampen, domoticasystemen, sensoren, draadloze schakelaars, zonwering, boxen en nog veel meer, van een groot scala merken.

Lancering

Het product ligt sinds zaterdag 19 november in de winkel, en is vanaf die lancering een groot succes: “We zien dat de markt klaar is voor Homey, en december moet nog komen”, aldus de twee oprichters.

Er wordt alweer volop gewerkt op de productielijn in Haaksbergen. Ondanks een goede voorraad bij lancering weet het bedrijf nog niet of ze direct aan alle vraag kan gaan voldoen. “In december weet je het nooit. Met deze lancering als voorbode zetten wij alle zeilen bij”.

Waar te koop?

Homey is o.a. te koop bij iCentre, MediaMarkt en Ivizi, alsmede in een aantal specialistische winkels en online shops. Daarnaast heeft Athom haar eigen online shop. “Wij bewijzen dat er niet alleen in Silicon Valley mooie tech producten worden gemaakt. Homey is uniek – Amerika kent dit product nog niet – en wordt gewoon in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.”

Open Platform

Het belangrijkste aan Homey is het open platform. Dit werkt vergelijkbaar met een Smartphone. Hierdoor kunnen ook externe ontwikkelaars apps voor Homey bouwen. “Apps voegen functionaliteit toe, zoals ondersteuning voor een nieuw apparaat. Hierdoor kan Homey steeds meer, en kan iedereen nieuwe functionaliteit toevoegen.”

Over Athom

Athom is begin 2014 opgericht door Emile Nijssen en Stefan Witkamp, aansluitend op hun studie aan de Universiteit Twente. Binnen Athom werkt inmiddels een team van 15 aan de (door)ontwikkeling van Homey. Met Homey wil Athom technologie in huis weer leuk en eenvoudig maken. Zodat iedereen een huis heeft wat werkt zoals jij wil. Homey is nu beschikbaar via www.athom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *