Homey en Google Home – Duizenden apparaten bedienbaar met Google’s spraak assistent via smarthomeplatform Homey

Google Assistant

Homey, het smarthomeplatform van het Nederlandse bedrijf Athom, heeft een integratie met Google Assistant, de spraak assistent van de internetgigant. Hiermee is Homey, en daarmee een heel huis, nog eenvoudiger aan te sturen: direct vanuit Smartphones met Google Assistant, Android Watch en natuurlijk Google Home, de slimme speaker van het bedrijf kunnen commando’s worden gegeven. “We zien dat spraakbesturing steeds normaler wordt, en dat er steeds meer spraakinterfaces komen”, geeft Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van het bedrijf, aan. “We willen met Homey alles in huis verbinden, en daar hoor jijzelf natuurlijk ook bij. Vandaar dat we nu naast Amazon Alexa en Facebook Messenger ook met Google Assistant/Home samenwerken”, voegt Emile Nijssen toe.

Spraakbesturing

Homey is al sinds het ontwerp klaar voor spraakbesturing. De mobiele Smartphone App voor het smarthomeplatform had al spraakherkenning aan boord, en ook heeft het bedrijf geëxperimenteerd met directe spraakbediening. “Hierdoor kunnen we dit tot op de diepste functionaliteit van Homey goed integreren”, legt Nijssen uit. “Wij willen dat iedereen Homey kan bedienen op de manier zoals hij of zij dat wil. Of dat nou via de App, knoppen, sensoren, automatisering, of externe spraakassistenten is”, voegt Witkamp toe. “Bij Homey staan keuze en vrijheid altijd voorop”.

Nieuwe mogelijkheden

Homey voegt met de integratie veel nieuwe mogelijkheden toe aan Google Assistant. Zo is het mogelijk om zelfgemaakte scenario’s, of Flows, eenvoudig te activeren met je stem. Hiermee kunnen diverse apparaten in één keer worden aangestuurd, bijvoorbeeld verlichting, Tv, stereo en gordijnen voor de perfecte film setting. Ook kunnen veel apparaten waarmee Homey verbindt niet direct met de assistent verbinden, maar nu dus wel via Homey. Meer informatie over de integratie is te vinden op de Homey website

Engels

De integratie werkt vooralsnog alleen in het Engels. “Dat is een limitatie van Google Assistant, die enkel nog in het Engels beschikbaar is”, licht Nijssen toe. “Wanneer Nederlands beschikbaar komt, zullen we dat uiteraard ook laten samenwerken”. Via de mobiele Smartphone app van Homey is spraakbediening in het Nederlands al wel beschikbaar.

Over Homey – alles in huis verbonden

Met Homey combineer je alle apparaten in huis tot één eenvoudig en slim systeem. Bedien je hele huis met de gratis iPhone en Android App, en laat al je apparaten voor je samenwerken in scenario’s. Ongeacht van welk merk of technologie ze zijn – Homey werkt met bijna alles.
Homey bedient Tv’s, slimme thermostaten, verlichting, domoticasystemen, sensors, draadloze schakelaars, zonwering, luidsprekers en nog veel meer apparaten. Deze kunnen komen van een groot scala merken, waaronder Samsung, Philips Hue, Toon, Sonos, Nest, Fibaro, KlikAanKlikUit, Honeywell, Somfy, Alecto en zelfs Tesla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *