Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B
Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B

Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B – Review

Voor het bedienen van slimme vaste verlichting kan je kiezen tussen een wandschakelaar, een afstandsbediening of een mobiele app. Omdat een afstandsbediening kwijt kan raken en een telefoon uit kan staan, is het aan te raden altijd een wandschakelaar te plaatsen. In deze review behandelen we de Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B waarmee je bijvoorbeeld een Smartwares of KlikAanKlikUit dimmer / ontvanger kunt bedienen.

Inhoud verpakking

In de verpakking zitten:

  • De wandschakelaar
  • Een stickervel met daarop de door HomeWizard gebruikte presets
  • Een handleiding
  • Een knoopcelbatterij, deze is al in de schakelaar geplaatst en kan door middel van het verwijderen van de plastic strip geactiveerd worden
  • Plakstrip en bevestigingsschroeven

Installatie

De installatie van de Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B begint met het verwijderen van de plastic strip die het contact verbreekt met de knoopcelbatterij. In mijn geval raakte de batterij hierdoor iets los en maakte deze geen contact meer. Dit was vrij simpel op te lossen door de afzonderlijke onderdelen van elkaar te verwijderen en de batterij weer op zijn plaats te drukken.

Nu kan je de ontvanger activeren, doorgaans door de koppeloptie gedurende drie seconden ingedrukt te houden. Druk nu op de gewenste knop van de wandschakelaar en de koppeling is voltooid. Dit kan je meerdere keren herhalen om alle knoppen te koppelen. Ik heb de schakelaar aan een KlikAanKlikUit dimmer gekoppeld, dit verliep prima en werkt erg goed. De koppeling aan een Smartwares ontvanger verloopt hetzelfde.

Het op de muur bevestigen van de schakelaar is mogelijk door of de meegeleverde plakstrip te gebruiken, of gebruik voor een meer permanente bevestiging de meegeleverde schroeven.

Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B Presets
Smartwares dubbele wandschakelaar presets

De wandschakelaar kan gebruikt worden voor het aansturen van bijvoorbeeld lampen, maar je kunt de vier afzonderlijke knoppen ook gebruiken om de presets Thuis, Afwezig, Slapen en Vakantie te activeren. Deze opties komen overeen met de presets in de HomeWizard App. Erg handig voor dicht bij de deur en als je geen zin hebt om hiervoor je telefoon te gebruiken!

Conclusie

De Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B werkt goed en is makkelijk in gebruik te nemen. Het koppelen verloopt soepel en de optie om de presets te gebruiken is handig, een goede reden om meerdere wandschakelaars aan te schaffen!

De Smartwares dubbele wandschakelaar SH5-TSW-B is onder andere verkrijgbaar bij HomeWizard.nl: http://www.homewizard.nl/smartwares-wandschakelaar-dubbel-sh5-tsw-b.html voor 14,95 Euro.

 

Bekijk ook

Smartwares SH5-RFD-A Fitting met dimfunctie

Smartwares E27 fitting SH5-RFD-A met dimfunctie – Review

De Smartwares SH5-RFD-A fitting is geschikt voor (dimbare) lampen met E27 fitting. In deze review behandelen …

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation

HomeWizard / Smartwares 868Mhz draadloos weerstation – Review

Een weerstation bestaat uit meerdere onderdelen zoals een regenmeter, windmeter, display en thermo- & hygrometer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *