Alexa en Volkswagen
Alexa en Volkswagen

Volkswagen neemt Alexa (Amazon) op in nieuwe auto’s

Amazon Echo
Amazon Echo

Na Ford gaat nu ook Volkswagen de Alexa functionaliteit opnemen in de software van personenwagens. De virtuele spraakassistent Alexa is door Amazon ontwikkeld en maakt via de Amazon Echo al vele huishoudens slim, door middel van spraakbesturing.

In verschillende merken en types auto’s is het al langer mogelijk om in de auto spraakcommando’s te geven. Of kan je op afstand door middel van een App controleren of je auto op slot is, waar deze geparkeerd staat, etc. Maar door integratie met Alexa kan je terwijl je nog binnen zit de status van je auto opvragen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de status van het opladen van de accu’s, of de auto inderdaad op slot is en hoeveel benzine of diesel er nog aanwezig is.

Op het moment dat je Alexa koppelt aan je eigen Volkswagen auto, wordt ook het type van je auto uitgewisseld. Hierdoor zijn eventuele aanvullende mogelijkheden die dat type auto met zich meebrengt ook te monitoren en beheersen. Wanneer exact de eerste Volkswagen met Alexa aan boord aangekondigd wordt is nog niet bekend, Volkswagen heeft alleen nog een aankondiging van de samenwerking gedaan op de CES-beurs.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *