Nest Thermostaat versie 3
Nest Thermostaat versie 3

Nest Thermostaat 3e generatie – Slimme thermostaat

Nest Thermostaat versie 3 is door Google aangekondigd. Ten opzichte van de Nest Thermostaat, versie 2, wordt nu ook OpenTherm ondersteunt. Dit betekent dat de slimme thermostaat nu niet alleen een aan of uit signaal kan versturen, maar ook tussenliggende waarden. Wordt bijvoorbeeld bijna de gewenste temperatuur bereikt, dan kan er iets “minder gas worden gegeven”, om niet door de gewenste temperatuur heen te schieten en de kamer te ver op te warmen. Er kan dus gericht worden afgeremd om dichter in de buurt van de gewenste temperatuur te komen.

Naast ondersteuning voor OpenTherm heeft de nieuwe Nest Learning Thermostat nu ook een verbeterd display met 25% meer pixels en een dichtheid van 229 ppi. De Nest Thermostaat doet meer dan een normale thermostaat en is in staat om te leren van zijn gebruiker(s). Door te constateren of de bewoners thuis zijn, of buitenshuis zijn en daar patronen in te herkennen, kan de Nest Thermostaat zichzelf automatisch uitschakelen of al op tijd beginnen met opwarmen. Ook leert de slimme thermostaat hoelang het duurt voordat de gewenste temperatuur is bereikt en past zijn gedrag daar op aan. Wil je de Nest Thermostaat alleen om zijn uiterlijk? Dat kan ook, het slimme lerende gedeelte is desgewenst uit te schakelen.

De 3e generatie Nest Thermostaat kan net als de 1e en 2e generatie ook worden bediend met de Nest-app en goed gecombineerd worden met de Nest Protect rookmelder en Nest Camera.

Bekijk ook

Tado - smart home climate control

Tado: Een Duitse variant van de Google Nest

Tado, een bedrijf uit Duitsland, heeft onlangs 17.1 Miljoen Dollar opgehaald bij investeerders. Het doel …

Toon

Toon – De slimme thermostaat

Toon is een slimme thermostaat en wordt geleverd door Eneco. Gelukkig hoef je niet per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *