Philips Hue Beyond
Philips Hue Beyond

Philips hue Beyond LED-plafondlamp (plafonnière) – Review

Philips Hue Beyond
Philips Hue Beyond

De Philips hue Beyond LED-plafondlamp is een plafonnière bestaande uit twee verschillende “lagen” die ieder een andere kleur kunnen weergeven. In deze review behandelen we deze mooie plafondlamp uit de Philips Hue serie. In dezelfde serie zijn ook een hanglamp en tafellamp te verkrijgen.

Inhoud verpakking

In de verpakking zitten de volgende onderdelen:

 • Philips hue Beyond lamp, bestaande uit:
  • Plafondbevestigingsplaatje
  • LED gedeelte van de lamp
  • Kap/koepel
  • Afdek ring
  • Afdekkapje voor LED gedeelte
 • Handleiding
 • Garantieboekje
Hue Bridge
Hue Bridge

Om Philips Hue lampen te kunnen gebruiken is de Hue Bridge vereist. De Philips hue Beyond is in twee varianten verkrijgbaar, als Starterpack inclusief Bridge en als Single pack, zonder Bridge.

Specificaties Philips hue Beyond

 • Materialen:
  • Glas
  • Metaal
  • Kunststof
 • Kleur: Wit
 • Afmetingen: 45 cm breed, 45 cm lang, 21 cm hoog
 • Dimfunctie: Ja
 • Inclusief lichtbron: Ja
 • Type lichtbron: LED
 • Fitting: Geen, (geïntegreerde LED module)
 • Wattage: 18 W
 • IP waarde: IP20
 • Energieverbruik: A++
 • Stralingshoek: 120 graden

Ophangen Philips hue Beyond LED-plafondlamp

Het ophangen van de Philips hue Beyond plafonnière bestaat uit een aantal simpele stappen. Bevestig eerst het plafondbevestigingsplaatje met minimaal twee schroeven aan het plafond. Verbind nu de drie stroomkabels aan het kroonsteentje van het korte meegeleverde kabeltje. Door deze handeling kan je nu erg gemakkelijk het LED-gedeelte van de lamp op de stroomvoorziening aansluiten. Je klikt de connector van het korte kabeltje op de lamp.

Druk nu de lamp over het plafondplaatje en draai een klein stukje met de klok mee. Gebruik een kleine platte schroevendraaier om het kleine schroefje aan de bovenkant vast te draaien. Hierdoor voorkom je dat de lamp kan draaien en daardoor zou kunnen vallen.

[bol_product_links block_id=”bol_58bf29aca45cc_selected-products” products=”9200000035836236,9200000035836274,9200000035836254″ name=”Hue Beyond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De volgende stap bestaat uit twee gelijktijdige handelingen, waarbij je de grote kap (soort koepel) tegen het LED-gedeelte plaatst en vastmaakt met de afdek ring. Deze ring wordt door middel van drie draaiknoppen bevestigd. De laatste stap betreft het plaatsen van het afdekkapje op de lamp. Deze druk je voorzichtig tegen het LED gedeelte en de bevestigingsring. Als de drie drukstrips vastklikken dan is het ophangen voltooid! Ik heb twee lampen opgehangen en bij de eerste moest ik heel even puzzelen met de laatste stap, omdat niet alle drie de drukstrips goed meewerkten, maar de tweede lamp hing binnen twee minuten aan het plafond. Philips heeft hier duidelijk over nagedacht en het bevestigen van de plafonnière kan door iedereen in een aantal minuten worden uitgevoerd.

De foto’s van de verschillende stappen van de installatie kan je hier onder vinden. Klik op een beeld om deze te vergroten.

Installatie Philips hue Beyond plafonnière

Zorg ervoor dat je de stroom aanzet door het lichtknopje in de juiste stand te zetten. De hue Beyond zal nu geel oplichten. Start de Philips Hue App voor iOS of Android en klik op Instellingen. Kies daarna voor Lamp configuratie en klik op het Plus/toevoegen icoontje. De Hue Bridge zal nu als het goed is de Beyond lamp vinden en toevoegen aan de lijst met beschikbare Hue lampen.

De installatie van beide lampen verliep snel en zonder problemen. Voeg de lampen toe aan een Kamer en nu kan je ze via de Philips Hue App bedienen.

Mogelijkheden Philips hue Beyond LED-plafondlamp

Philips hue Beyond
Philips hue Beyond

De Philips hue Beyond LED-plafondlamp onderscheidt zich ten opzichte van andere plafonnières door zijn design en mogelijkheden. De lamp is vrij groot en komt het beste tot zijn recht in wat grotere en hogere kamers. Zoals alle Philips Hue lampen is de lamp te dimmen en ook wat betreft kleurtemperatuur aan te passen, maar niet eenmaal, maar tweemaal. De bovenste ring is apart in te stellen en het onderste gedeelte kan ook apart bediend worden. In de App wordt dit aangegeven als “up” en “down”, inclusief bijbehorend icoontje.

In eerste instantie kon ik mij moeilijk voorstellen waarom je twee verschillende kleuren zou willen instellen en gebruiken. Maar in de praktijk werd mij dit al snel duidelijk. Het is erg mooi om de bovenste ring een kleur te geven en de onderste lamp bijvoorbeeld gewoon wit licht te laten uitstralen. Maar in combinatie met bepaalde scenes die de Hue App ondersteunt, kan je als je meerdere lampen hebt, ook iedere lamp een net iets andere variatie van de scene laten gebruiken. Zo zorgt bijvoorbeeld de scene Lentebloesem bij de ene Beyondlamp voor een roze bovenkant en witte onderkant en bij de andere voor een witte bovenkant en roze onderkant. Bij de scene Arctische dageraad geldt dit ook, maar dan met afwisselend blauw, groen en wit. De onderste lamp kan als je goed kijkt zelfs drie afzonderlijke kleuren weergeven bij bepaalde scenes, erg mooi!

Los van 16,7 miljoen instelbare kleuren, kunnen de Hue Beyond lampen ook mooie wit tinten tonen. Je kunt tussen koud wit en warm wit nog vele tussenliggende opties selecteren. En omdat je zowel het “up” als “down” gedeelte afzonderlijk kunt dimmen, kan je een erg mooie uitstraling creëren.

De Philips hue Beyond lampen zijn ook verkrijgbaar als tafellamp en als hanglamp.

Philips Hue Beyond video’s

Wij hebben twee video’s gemaakt over de mogelijkheden van de Philips Hue Beyond lampen, bekijk ze hier:

In het begin zie je een aantal demo scenes met wisselende helderheid. Op 3:00 minuten zie je een disco optie met snel wisselende kleuren!

Conclusie

Hue Beyond
Hue Beyond

Ik heb de twee Philips hue Beyond LED-plafondlampen nu een aantal weken in gebruik in combinatie met twee Philips Hue LED-strips Plus en standaard Philips Hue E27 lampen. Het geheel vult elkaar erg mooi aan en ik ben erg te spreken over de mogelijkheden en uitstraling. Ik was wat sceptisch over wat anderen van de Beyond lampen zouden vinden, maar tot nu toe is iedereen erg positief. Het is wel belangrijk om ze in een vrij grote ruimte op te hangen, omdat ze groot zijn van formaat. De twee apart instelbare kleuren per lamp vallen bij iedereen in de smaak en bieden eindeloze mogelijkheden.

De enige nadelen die ik zelf kan noemen zijn de prijs, die ligt op zo’n 389 Euro per lamp en het feit dat je de LED-lampen zelf niet kunt vervangen, na ongeveer 15.000 branduren ben je genoodzaakt de volledige lamp weg te gooien, erg zonde! Bij een gemiddeld gebruik van 5 uur per dag betekent dit echter dat je 8 jaar en een aantal maanden van de lamp kunt genieten en dat valt dan wel weer te overzien. De meeste mensen verhuizen na gemiddeld 7 jaar, daarnaast kan natuurlijk je smaak ook veranderen of kan de Hue-techniek ingehaald worden door andere standaarden en mooie mogelijkheden.

Conclusie: Wil je een erg mooie plafondlamp met erg veel mogelijkheden en ben je bereid relatief veel geld te betalen voor een beperkte levensduur, dan is dit echt een aanrader!

Bekijk ook

Philips Hue Lightstrip Plus 2m

Philips Hue Lightstrip Plus 2m – Review

De Philips Hue Lightstrip Plus is de nieuwste versie van de lightstrip uit de Hue lijn …

Philips Hue White Ambiance

Philips HUE White Ambiance Starterpack met 2 LED E27 lampen, bridge en dimmer – Review

Philips Hue verlichting is het breedst ondersteunde platform om lampen draadloos te schakelen. De Philips …

Eén reactie

 1. 8-9-2020
  na ophangen en aansluiten van de Philips Beyond, lamp aan > werkt, , installeren van de bridge
  en openen van de hue app
  kan de app de beyond lamp niet vinden
  wat gaat er fout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *