Philips Hue White Ambiance
Philips Hue White Ambiance

Philips HUE White Ambiance Starterpack met 2 LED E27 lampen, bridge en dimmer – Review

Philips Hue verlichting is het breedst ondersteunde platform om lampen draadloos te schakelen. De Philips Hue lampen kunnen worden gedimd en de kleur kan naar wens worden ingesteld. Bediening kan via zowel Apps voor iOS als voor Android, als via een mooie afstandsbediening. In deze review behandelen we het Philips HUE White Ambiance Starterpack met 2 LED E27 lampen, bridge en dimmer, welke beschikbaar is gesteld door meerdanlicht.nl.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Inhoud verpakking Philips HUE White Ambiance Starterpack

Philips Hue Verpakking
Philips Hue Verpakking

De dag na de bestelling werd het pakketje van meerdanlicht.nl netjes op tijd, en aanvullend beschermd tegen beschadiging, via PostNL bezorgd. De productverpakking valt op door zijn eenvoud en soberheid, maar het gaat natuurlijk om de inhoud.

Philips levert bij dit starterpack de volgende onderdelen:

Inhoud verpakking
Inhoud verpakking
 • Hue Bridge 2.0. Versie 2.0 is ook geschikt voor Apple HomeKit in tegenstelling tot de eerste versie
 • 2 x Philips White Ambiance Hue lampen
 • Afstandsbediening met muurbevestiging
 • Power adapter
 • Netwerkkabel
 • Handleidingen

De meegeleverde lampen kunnen geen kleuren weergeven, maar wel wit in verschillende tinten van 2200K (extra warm wit) tot en met 6500K (daglicht).

Technische kenmerken

Merk : Philips Hue
Artikelnummer : 8718696548752
Ean : 8718696548752
Soort lamp : HUE / Lichtbron
Wattage : 2x 9,5 Watt
Energielabel : A++
Type lamp : E27 / LED (Meer informatie over type lamp)
Dimbaar : Dimbaar / Dimbaar middels Hue Tap / Dimbaar middels Hue app
Energiezuinig : Ja / LED verlichting
Kleurtemperatuur : 2200K – 6500K
Afmeting : Lamp: 6 x 11 cm (DxH)
IP waarde : IP23

Philips Hue aansluiten

Hue Bridge
Hue Bridge

Het aansluiten van het Philips Hue systeem is erg simpel. De Hue Bridge zorgt ervoor dat er verbinding kan worden gemaakt met het WiFi-netwerk. Zonder deze Bridge kunnen de Hue lampen niet draadloos worden aangestuurd, behalve dat je ze door middel van een wandschakelaar gewoon aan of uit kunt zetten, heeft deze situatie dus geen toegevoegde waarde ten opzichte van normale lampen. De installatie bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Bevestig de meegeleverde netwerkkabel tussen de Hue Bridge en je WiFi-router. Sluit de AC-adapter aan en stop deze in het stopcontact

Stap 2: Draai de lampen in een E27 fitting, of GU10 fitting, afhankelijk van het gekozen pakket. Schakel de lampen in.

Stap 3: Download de Philips Hue App voor iOS of Android en volg de stappen, zoals o.a. het aanmaken van een account

Stap 4: Op het moment dat de App erom vraagt druk je de knop midden op de Hue Bridge in. Deze knop wordt door een rond blauw licht uitgelicht.

Nu zijn je Philips Hue lampen aan de Hue Bridge gekoppeld! Door middel van de meegeleverde afstandsbediening of de mobiele Apps kun je nu de lampen bedienen.

Hue afstandsbediening
Hue afstandsbediening

Hue Afstandsbediening

Dit starterspakket wordt standaard geleverd met een erg handige en mooi vormgegeven afstandsbediening. De batterijen zijn inbegrepen. In de meegeleverde wandhouder zitten twee magneten, waardoor de afstandsbediening erg makkelijk op te bergen is, maar ook als wandschakelaar gebruikt kan worden. De magneten zijn precies sterk genoeg, waardoor de afstandsbediening erg makkelijk van de wandhouder los te koppelen is.

Op de afstandsbediening zitten vier knoppen: Aan, uit, helderheid dimmen en helderheid verhogen. Door de aan knop even ingedrukt te houden kan je de kleurtemperatuur aanpassen van helder wit naar warm wit en andersom.

Alhoewel vormgeving altijd erg smaakgevoelig is, zijn Hue lampen voor een bepaald publiek gemaakt dat de vormgeving van de afstandsbediening waarschijnlijk erg kan waarderen.

Philips Hue App

De Philips Hue App biedt een aantal interessante mogelijkheden. Los van het koppelen van o.a. lampen en het aanmaken van kamers, kan je ook routines aanmaken.

Routine
Routine

Routines

Standaard routines bestaan uit de opties Thuis & Weg, Ontwaken en Gaan Slapen. Eigen routines kunnen ook worden aangemaakt, hierbij zijn een aantal opties in te stellen:

 1. Naam van de routine
 2. Starttijd van de routine
 3. Dagen van de week waarop de routine actief is
 4. De transitie: Onmiddelijk, 5-10-15-20-25-30 minuten. De lampen gaan gedurende deze tijd steeds meer of minder branden
 5. Wat moet er gebeuren: Hier kunnen maximaal 4 verschillende kamers geselecteerd worden
 6. Te gebruiken scène, zoals: Uit, Helder, Gedimd, Nachtlampje, Savanna zonsondergang, Tropische schemering, Arctische dageraad, Lentebloesem, Ontspannen, Lezen, Concentreren of Energie
Kamers
Kamers

Kamers

Hue lampen kunnen worden toegevoegd aan kamers. Deze kamers kunnen daarna in bijvoorbeeld routines worden gebruikt, of je kunt alle lampen die aan een kamer zijn gekoppeld gemakkelijk met 1 druk op de knop bedienen. Het type kamer is ook te selecteren, denk hierbij aan een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, hal, garage en vele andere mogelijke opties.

Iedere kamer kan door middel van een druk op de knop worden in- en uitgeschakeld. Onder iedere kamer zie je daarnaast een soort slider, door met je vinger over deze balk te bewegen kan je de lampen dimmen of de helderheid verhogen. Dit werkt erg handig en direct.

HomeWizard & Philips Hue

HomeWizard & Philips Hue
HomeWizard & Philips Hue

Als je je huis met meer dan alleen slimme verlichting wilt uitrusten, dan is een aanvullend systeem benodigd. Philips levert sinds kort ook bijvoorbeeld een Hue bewegingsmelder, maar het aanbod is erg beperkt ten opzichte van uitgebreide home domotica systemen. Goede voorbeelden hiervan zijn RFXCom, HomeWizard en Fibaro systemen. Voor deze review hebben we de Philips Hue verlichting aan een HomeWizard gekoppeld.

Na het installeren van de Philips Hue lampen en bijbehorende Bridge, kan je in de HomeWizard App een Hue Bridge toevoegen. In eerste instantie kon de app de Bridge niet vinden en moest ik het IP-adres handmatig invoeren. Na dit opnieuw te hebben geprobeerd werd de Bridge wel direct gevonden. De aan de Bridge gekoppelde lampen worden direct netjes zichtbaar in de HomeWizard app.

Na het toevoegen van de Bridge en aanvinken van de lampen kan je het toevoegen voltooien door op de opslaan optie te drukken.

Nu zijn de Hue lampen in het startscherm van de HomeWizard app zichtbaar waar ze onder de optie Schakelaars & Lampen terechtkomen. Via het overzicht kunnen de lampen aan- en uitgeschakeld worden.

Ook is het na een druk op de lamp mogelijk om deze tussen de 0 en 100% helderheid in te stellen door middel van een slider. Dit werkt wederom erg goed en handig!

Foto’s

Klik op een foto om deze te vergroten

Video’s

Door middel van de Philips Hue App, of het meerdere malen klikken op de “aan knop” van de meegeleverde afstandsbediening kunnen de scenes worden ingesteld. In de volgende video worden een aantal scenes doorlopen, waaronder Ontspannen, Concentreren, Savanne zonsondergang, Arctische dageraad en Nachtlampje:

In de volgende video wordt de lamp aangezet, de helderheid verhoogd en daarna wordt de lamp gedimd:

Hue lampen

Hue White Ambiance
Hue White Ambiance

De meegeleverde witte 9,5 Watt lampen zijn instelbaar van 2200K (extra warm wit) tot en met 6500K (daglicht). Philips levert afzonderlijk ook gekleurde lampen, waarvan de kleur door middel van een App kan worden ingesteld. De witte lampen leveren een mooi warm wit licht en kunnen gedimd worden, maar ook erg helder worden ingesteld. De lampen zijn iets groter dan standaard lampen en zullen mogelijk niet in elke plafonnière passen, dat is iets om rekening mee te houden.

Conclusie

De Philips Hue verlichting werkt erg handig en is gemakkelijk te installeren. De vormgeving is mooi en de afzonderlijke producten stralen kwaliteit uit. De App werkt goed en heeft veel en uitgebreide opties. De afstandsbediening werkt ook goed en is mooi en eenvoudig vormgegeven. De integratie met bijvoorbeeld HomeWizard werkt erg simpel en goed.

De prijs van afzonderlijke lampen is misschien aan de hoge kant, maar ze gaan erg lang mee en daarnaast hebben kwaliteit en geavanceerde elektronica nou eenmaal hun prijs.

Ik kan de Philips Hue verlichting aan iedereen aanraden!

Over Meerdanlicht.nl

Meer Dan LichtOf u verlichting zoekt voor uw huis of uw tuin, meerdanlicht.nl heeft ook voor u de geschikte lamp! Zij bieden u een groots assortiment verlichting, zoals hanglampen, wandlampen of plafondlampen van gerenommeerde merken. Meer dan 10.000 verschillende armaturen, van kinderlamp, buitenlamp of die imposante hanglamp voor boven de tafel vindt u snel en eenvoudig in de webwinkel.

In het portfolio vindt  u bijvoorbeeld de hanglampen van Philips, Massive, Trio Leuchten en iLuce. Naast deze merken vindt u meer dan 50 andere verschillende merken uit geheel Europa. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel te Bergen op Zoom. Hier kunt u inspiratie opdoen voor uw verlichting of om de door u uitgekozen lamp te bekijken of ophalen. Tevens kan u de bestelling afhalen in ons magazijn te Breda.

Ervaar, net als de vele duizenden tevreden klanten die u voorgingen, hoe de lampen en verlichting van meerdanlicht.nl uw huis en tuin prachtig kunnen laten verlichten en ervaar dat lampen, meer dan licht zijn!

Meerdanlicht.nl heeft zowel een webshop die te benaderen is via http://www.meerdanlicht.nl als een winkel:

Meer Dan Licht
St. Josephstraat 21
4611 MJ, Bergen op Zoom

Contactgegevens Meerdanlicht.nl

Telefoon: +31 (0)76 – 88 66 555
E-mail: info@meerdanlicht.nl

Bekijk ook

Philips Hue Beyond

Philips hue Beyond LED-plafondlamp (plafonnière) – Review

De Philips hue Beyond LED-plafondlamp is een plafonnière bestaande uit twee verschillende “lagen” die ieder een …

Philips Hue Lightstrip Plus 2m

Philips Hue Lightstrip Plus 2m – Review

De Philips Hue Lightstrip Plus is de nieuwste versie van de lightstrip uit de Hue lijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *